- Vårtonar i eit vinterfarga landskap-
26.mars var det full vår på Bryne med 15 gr. sol og ein lett bris. Full våronn på gardane rundt med litt grøne marker.
Eg tok ein impulstur til Vojen mens eg venta på ein unge som var på teiknekurs.
På Vojen var det kald vind og markene var bruntona etter alle stormane som har herja. Men det var eit yrande fugleliv der, spesielt vipene og tjeldane dominerte i antall. Det låg ein dis over landskapet bakover kor ein kan skimta radiomastene som er verna.
Det vart ein iskald tur pga eit vårleg antrekk med kort dongreyjakke med eg hadde lue, skjerf og hanskar med i bilen som hjap litt . Herleg med ein tur til Vojen i ettermiddagssol.
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-31 14:34:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetStativ og trådutløysar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247979} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Stig Børre E.

Hei Tone.
Det som imponerer meg med landskapbildene dine er måten du klarer å skape dybde på. Føler en veldig tilstedeværelse.

Dette er ikke noen høydare, men komposisjonen og dybden er veldig bra. Fin dokumentasjon av vår. Rekken med tjeld er jo veldig viktig og sikkert grunnen til at du i det hele tatt tok bildet. Liker det - behagelig å betrakte.

StigB
Knut Børge S.

Hei Tone!

Ja dette bildet likte jeg, våren har kommet sammen med tjelden:) Støtter kommentaren til Stig fullt ut.

Ha en riktig god påske!

mvh KBS
Avsluttet .

Hei Tone!
Nå har jeg vært så mye nede ved stranda de siste dagene at jeg kan føle freden og roen bare ved å se på bildet ditt,kan kjenne stemningen.
Liker det gulige ettermiddagslyset,det er så fint.
Liker veldig godt roen i bildet ditt og tjelden som står på rekke og rad:-)
deilig vårbilde.
Hilsen Tone!
Jan Frode A.

Nydelig lys som maler flotte fargevalører i landskapet. Tjeld, steiner og marka bakenfor, er i fin kontrast mot det blå i forgrunnen. Allikevel blir jeg ikke helt fortrolig med utsnittet og elementer i forgrunnen. Jeg sitter og prøver meg fram med bildet i fullskjerm, og syntes selv en beskæring ifra nedre bildkanten og nesten halvveis opp til steinen der, vil gi en bedre lagdeling i bildet. Den lille tunga som stikker ut i venstrekanten, bør fjærnes. Og dersom du også klarer å klone bort den store steinen, vil linjene bli ytterligere forsterket.

mvh Jan Frode
Anne-Lise S.

Fantastisk lys, Tone, som igjen bidrar til disse vakre og varme fargetonene i sand, på stein og i landskapet forøvrig. Synes skarpheten er helt suveren, og dybden upåklagelig.

En flott start på påskeuka!

GOD PÅSKE ønskes deg!

Anne-Lise
Bergliot E.

Dette var et fint landskapsbilde med behagelig lys og fin dybde. Fuglene som har tatt seg en liten pause prydet terrenget sammen med de fine steinene som ligger dær. Flott dette.

Bergliot:)
Monika Frisvold V.

Hei Tone
Dette likte jeg ...
flott komp med fint lanskap og fuglene var bare flotte :)
mvh monika
Steinulf L.

Flott lys og en flateinndeling som gir god dybde i bildet.
Meget bra
Avsluttet .

Hvordan klarer du å komme så nær kjelden? Når jeg kommer bromlende flyver de med det samme:) Forstår ikke det der hehe.
Er det mastene på Nærbø? Er de verneverdige?

Du formidler akkurat det landskapet som har dominert etter vinterens herjinger, litt goldt og øde landskap før det våkner til liv. Tjelden er også igang med å forberede seg til våren og sommerens gjørmål.

Disen har vært sånn noenlunde tilstede som her, men nå er det tykkere og solen får ikke komme skikkelig igjennom her nede ihvertfall.

Fin skildring av jærlandskapet slik det er akkurat nå.

Jeg foreslår at du kunne tatt og fått ut den plenkrutten på en tørr og vindfull dag. Ta kontakt så kommer jeg og tar bilde av Tone i full uniform fullstendig nedstøvet i plenkrutt, jeg skal stå på behørlig avstand:)

Det hadde våre tøft hehe.
God påske Tone.

mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er eit nydeleg bilde med eit stemningsfullt lys,
fine fargar og bra skarphet.
Sandbanken sjenerte ikkje meg så eg går for #1:-)

Riktig god påske til deg!

Mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei Tone! Du er allsidig:) Her viser du igjen et nydelig landskapsbilde. Komposisjonen og lyset er meget bra, og du motivet er nydelig! Flott dybde.
Jeg syns sandbanken i v#1 skapte balanse i bildet og velger meg derfor v#1.

Du er dessuten knakende god til å skrive kommentarer! Du beskriver detaljer, ikke bare dyktig, men også detaljer jeg ikke engang har tenkt over....Håper det er ok at jeg skriver om den saken her...

Ha en riktig fin påske!

Inger-Lise :-)
Marit O.

Hei Tone
Fantastisk lys og dybde i dette bilde,fuglene gir med en deilig vårstemning et behagelig og flott bilde med go komp og skarphet :)
Riktig go påske til deg og dine.
Mvh Marit
Ole-Kristian T.

Hei Tone! Vil begynne med å takke deg for lang og fyldig kommentar til et av mine bilder, vil understreke det Inger-Lise nevner her; du beskrev en masse ting i mitt bilde som jeg overhodet ikke har tenkt på selv, måtte oppdage bildet på nytt, og det var utrolig interessant. Takk igjen :) Til bildet ditt: Slutter meg til de andre her, liker lyset, fargene, linjene og flateinndelingen. Er det ikke sagt at Jæren kan minne om Danmark? Kommer tra Skagen nettopp, og uansett er det åpent landskap med sjø, og vakre farger begge steder!

Synes det ble litt tomt til venstre uten den sandbanken i #2. Skulle jeg endret noe, måtte det vært et lite kutt til venstre, men er usikker på om det ville forbedret noe. Jeg liker den flaten i forgrunnen med krusningene i vannet, så der ville jeg ikke beskjære. Utrolig flott med alle de fuglene, og de varme fargene på jordene og himmelen bak, er bare nydelige. Vakkert bilde!
Tone A.

Hei
Takk for alle kommentarar og tilbakemeldingar på vårbildet mitt.
Eg har aldri sett så låg sjø ved Vojen nokon gong, så alle steinane var veldig dominerande denne dagen. Fjøra ser ein også på alle dei grøne steinane bak og linja på sandbanken som viser kor høgt. sjøen pleier å gå.
Her står eg på ei brygge på andre sida og om eg lista meg utpå bryggekanten så har altså halvparten av alle tjeldane forsvunne her. Så her skulle eg ønska meg eit objektiv med større brennvidde som ikkje var tungt. Elles har dette tynne skylaget over Jæren siste veka gjort himmelen ganske grå.
Jan Frode: steinen er for stor for min klonekompetanse. Steinane er ein del av Vojen sin identitet, men den ligg jo feil når det gjeld komposisjonen.

Arild: Ungane tok bilde av meg etter at eg hadde heve ut Plenkruttet og truga med å setja det under ei fødslelsdagshelsing i avisa! Plenkruttet er jo mest som mjøl på konsistensen og det fyk overalt med vinden her oppe Kvart år seier eg aldri meir skal eg kjøpa plenkrutt. Men for å støtta Polenkomitéen på ungdomsskulen til inntekt for skuletur med dei kvite bussane så har eg kjøpt 8 sekker i år også!

Inger-Lise:Tusen takk for rosande ord dei set eg stor pris på!
:) Tone


ingeborg w.

Her gir varmt lys store kontraster mellom det rødlige landskapet og det kalde, blå vannet. Fuglene er et stort pluss her. Her ser jeg mange forskjellige motiver og utsnitt. Jeg hadde nok knipsa mye her. Blant annet ville jeg prøvd å flytte meg en meter til venstre for å få steinen og gården mer på hver side av bildet. Det forutsetter selvfølgelig at det er fysisk mulig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu