- Nok ein sang om havet -
Alle har vel drømmar
om å setta seil,
kryssa hav og strømmar
med aent enn ein mail,
ri den kvite båre,
-vind og salt i håret-,
bare ta av gårde,
aldri styra feil.

Øyvind Staveland / Ingvar Hovland
Vamp
Ein kald januarkveld ved Vojen med kuldegrader og fugleskrik, kom denne vesle seglbåten langt der ute.
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-10 23:53:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon 70-300mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde110mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243984} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Anne-Lise S.

Vakkert landskapsbilde, Tone, med flott lys og lekre farger. God dybde der steinene i forgrunnen gir meg lyst til å vandre fremover mot sjøen, dens bølgende bevegelser og frem mot båten der ute... Her har du flere motiver i et. Et kvadratisk utsnitt i venstre side er også svært vakkert og har god rolig stemning. Fint komponert slik det fremstår nå. Liker begge versjoner.

Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Hei Tone!
Meget godt komponert og vakkert kystbilde!
Et fint helhetsbilde, men også et bilde med masse detaljer å studere.
Spennende... Kan se lenge på dette.
Likte det!
Hilsen Hans-Jørgen
Nina E.

Hei, et nydelig bilde med flotte farger, god dybde og skarphet. Jeg liker også begge versjonene. Fint med måkene til venstre, skjæret med skarven!! og seilbåten i bakgrunnen. Velkomponert og flott å se på. Mvh Nina E. :o)
Inge S.

Hei.
Syns bredformatet her ble lekkert. Duse fine farger og fin komp.
Et rolig og behagelig veggmotiv:-)

Mvh Inge
Inger Anne Maritsdotter V.

Nydeleg stemningsbilde der dei ulike elementene balanserer så fint saman, fugleflokken på skjæret, seglbåten i det fjerne og den einslege måsen på steinen, flott formidla Tone:-)

Mvh Inger Anne
Stig Børre E.

Hei Tone!
Flott komposisjon med flere interessepunkt. Måken på sten til venstre, seilbåten og skjæret med fugl danner et fint rektangel. Seilbåten er mest iøyenfallende og trekker blikket til seg. Fargene er perfekte. Tror faktisk jeg holder en knapp på v2 (normalt ikke så glad i dette formatet...).

StigB
Anne Ø.

Her er det sang, ja, med fugler, havet og seilbåten.
Nydelig himmel med de gultonene.
Skarven er og med, artig.
Nydelig tekst til et herlig motiv, Tone.

Anne:)
Thorbjørn R.

Ja, riktig så idyllisk dette. Fin komposisjon og flotte farger. Kanskje kunne du spandert på deg enda en mindre blender for større dybdeskarphet (men det gjør egentlig ikke så mye at steinene i forgrunnen er litt uskarpe).
Avsluttet .

Nydelig Tone.
Dette syns jeg har det meste.
Fine farger,en liten seilbåt,fugler og det lille verset fra Vamp sin sang:-)
Jeg bare må nyte dette bildet,det var utrolig fint.
Jeg syns du fortjener en annbefaling for dette.
Hilsen Tone!
Ivar B.

Versjon to er flott. En rolig og behagelig stemning med fred og ro. Seilbåten drar blikket og bildet blir en behagelig seilas i behagelig lys og stemning. Mvh Ivar.
Avsluttet .

Hei Tone.

Eg fallt for versjon nr. 2 Tone. Flott velkomponert lyssetting og dus og behagelig stemning. Men kjære Tone, jeg syns ikkje dette bildet gir meg en slik trøkk med øynene og hjernen min, slik som de andre motivene dine.
De forrige landskapsbildene dine kan eg sitta og se på, nyta lyset,fargane, komposisjonen og ikkje minst heilheten, eg kan liksom komma igjen og igjen for å se på motivene dine. Dette motivet ble bare et av mange andre som ligge her på dotten. Fint, bra, men eg klikke meg hastigt videre. Eg veit at eg går mot strømmen når eg ser adle de flotte kommentarande du har fått, men du vett ka eg meine Tone.

Venleg helsing
an Arne
Anna Rosa L.

Veldig pent bilde du har tatt!!
-rosa-
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Tone. Dette yrer av god kysstemning, med både skarv, måker, seilbåt og en fint farget kveldshimmel (med gode skyformasjoner). Komposisjonen er fin, og teksten likeså. Men jeg faller ikke helt for den grå ramme (litt tykk og ujevn!?). Jeg liker v#2 best. Bildet formidler en veldig behagelig ro og stemning.

vh ingebjørg
arvid k.

En flott stemning du har fanget inn. Lyset, fargen og båtene i vanet gjør stemningen på topp. Ser ikke noe galt her. Bare flott og velkomponert.
Arvid
Jan Frode A.

Jeg foretrekker versjon #2. Grunnen er at formatet demper ned forgrunnen litt, i og med at den 'krympes'. Litt grums med steinene i forgrunnen som ikke er helt i fokus. I 2'ern blir disse steinene ikke så dominerende i bildet.

Ellers: innover i bildet er det et flott lys, med gode fargetoner. Holmer og skjær med sjøfugl og god kontrast i siluett mot sjøen. Ikke av dine beste ifra Vojen, men pent er det. Og en annen setting og lys enn de øvrige, så ambassadøren vet å formidle stemningene fra dette stedet. :-)

mvh Jan Frode
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Også godt med ulike meiningar positive og negative. Det var ikkje lett å ta dette bildet kor eg åla meg ut på isglatte rullesteinar så langt som eg turde.
Tone S. Fotland: Tusen takk for anbefalinga di, det set eg stor pris på.
:) Tone
Inger-Lise S.

Fint motiv med vakkert lys! Skarvene på skjæret gjorde mye ut av et godt brukt motiv. Nå er jeg egentlig imot uttrykket ''brukt motiv'', men du har uansett laget din egen versjon og den ble nydelig:)

Inger-Lise
Erling J.

Takk for at du bruker en grå ramme.
Erling J.

Takk for at du bruker en grå ramme.
Bergliot E.

Hei,
Dette var et vakkert skue. Siluettene av fuglene bidro mye for miljøet i bildet. Flott komposisjon og farger. Jeg like panoram best av dine to versjoner.

Bergliot:)
Siri Elisabeth J.

Hei!

Et vakkert og stille bilde!
Fin plassering av båten og stenen i vannet.

Hilsen Siri :-)
Ingunn S.

Nydelig kystbilde der man virkelig kan føle roen og stemningen i bildet. Flotte siluetter av fuglene og fin plassering av både båten og steinen. Himmelen er veldig fin.

Hilsen IngunnS:)
Espen A. I.

Meget pent, fin komposisjon - klassisk bilde alle liker - kanskje blir litt lei?

Espen
Odd Tore S.

Her var det mange elementer, men de slår hverandre ikke ihjel, og har bra tilknytning til motivet.
Her måtte jeg sjekke litt mer før jeg skrev fin sommerstemning, noe å se frem til. Jeg ser at du skriver kald januar, men det var ikke min første tanke.
Så da blir kommentaren sjelden januarstemning i stedet.
Odd Tore
Tone A.

Mange takk for kommentarar til de siste, både positive og negative.
Inger-Lise er inne på ''brukt motiv'', Espen André meiner '' klassisisk bilde'', mens Odd Tore har fått med seg at dette bildet er tatt i januar, dvs ''sjelden januarstemning''.
Ein seglbåt i januar er ikkje vanleg, men det er vel uttrykket på bildet som er vel vanleg. Her testa eg ut Canon 70-300mm F/ 4-5,6 IS objektivet mitt, som eg seinare bytta inn i Canon 15-55mm f 2,8 IS, pga at eg syntes at objektivet vart for stort å ta med seg på tur. og fuglefotgraf vert eg ikkje.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu